DropDown_menu

Sunday, 13 August 2017

KADHI RECIPE



KADHI RECIPE In ENGLISH


Ingredients


Time : 25 Minutes

6 cups:Sour curd
5 tsp:Gram flour
1 tsp:Mustard seed
1/2 tsp:Turmeric powder
10 : Green chillies
1 piece:Ginger (finely chopped)
1/2 tsp: Asafoetida powder
6 tsp: Oil
3 cups:Water Salt to taste

For Pakoras


12 tsp:Gram flour
4 medium size:Onions
8 : Green chillies
1 tsp:Red chilli powder
4 tsp: Oil Oil for frying
Salt to taste
Sufficient water for the batter



Procedure

1.Churn the curd along with gram flour and water.
2. Heat oil and fry the mustard seeds, asafoetida, chillies and ginger for five minutes Add the churned curd, turmeric powder and salt Boil on a high flame and then simmer for 15 minutes. Set aside.



Besan Kadhi


KADHI RECIPE In HINDI

सामग्री


समय : 25 मिनट

6 कप: खट्टा दही
5 चम्मच: ग्राम आटा
1 चम्मच: सरसों का बीज
1/2 चम्मच: हल्दी पाउडर
10: हरे मिर्च
1 टुकड़ा: अदरक (बारीक कटा हुआ)
1/2 चम्मच: आसफोएटीडा पाउडर
6 चम्मच: तेल
3 कप: स्वाद के लिए पानी नमक

पकोड़ों के लिए

12 चम्मच: ग्राम आटा
4 मध्यम आकार: प्याज
8: हरी मिर्च
1 चम्मच: लाल मिर्च पाउडर
4 टीएसपी: तलने के लिए तेल तेल
नमक स्वाद अनुसार
बल्लेबाज के लिए पर्याप्त पानी



प्रक्रिया/बनाने का तरीका


1. चम्मच आटा और पानी के साथ दही को दबाएं।
2. गर्म तेल और पांच मिनट के लिए सरसों के बीज, आकोफिट्टि, मिर्च और अदरक को भूनें, मक्खन वाले दही, हल्दी पाउडर और नमक को उबाल लें और फिर 15 मिनट के लिए उबाल लें। रद्द करना।



No comments:

Post a comment