DropDown_menu

Sunday, 13 August 2017

AVIAL



AVIAL RECIPE In ENGLISH


Ingredients


Time : 70 Minutes

1cup: Yam sliced thinly into 11/2 length pieces
1cup: Snake gourd sliced into 11/2 length pieces
1cup: Cucumber sliced lengthy into 11/2 thick pieces
1/2cup: Long runner-beans sliced into 11/2 length pieces
1/4cup: Carrot sliced into into 11/2 length pieces
2 : Fresh Drumstick cut into 2 length pieces
1 : Raw banana sliced into 11/2 length pieces
1 tsp: Turmeric powder
1/2 cup : Grated coconut
5 : Green chillies
1 tsp: Cumin seeds
2 sprig: Curry leaves
3 tbs: Coconut oil
Mango pieces for sour
Salt to taste



Procedure

1.Coarsely grind the coconut, green chillies and cumin seeds. Keep it aside.
2. Clean the vegetables.
3. Heat 2 tbs coconut oil in a thick bottom vessel.
4. Add the vegetables and cook in a low flame. Do not add water.
5. When it is done, add turmeric powder, salt and mix it well.
6. Remove the vegetables from the middle and put sliced bananas and mango pieces and cover it with the other vegetables.
7. When steam comes out, add the coconut paste and stir well. Remove from fire.
8. Mix the remaining coconut oil and curry leaves in the avial.



Avail


AVIAL RECIPE In HINDI

सामग्री


समय : 70 मिनट

1cup: यम 11/2 लम्बाई के टुकड़ों में कड़ा हुआ था
1cup: साँप का मांस 11/2 लम्बाई के टुकड़ों में कटा हुआ है
1cup: ककड़ी की लंबाई 11/2 मोटी टुकड़ों में लम्बी हुई
1 / 2cup: लंबे समय तक धावक-बीन्स 11/2 लंबाई के टुकड़ों में कटा हुआ
1/4 कप: गाजर 11/2 लम्बाई के टुकड़ों में कटा हुआ
2: ताजा ड्रमस्टिक 2 लंबाई टुकड़ों में कटौती
1: कच्ची केला 11/2 लंबाई के टुकड़ों में कटा हुआ
1 चम्मच: हल्दी पाउडर
1/2 कप: ग्रेट नारियल
5: हरी मिर्च
1 चम्मच: जीरा बीज
2 sprig: करी पत्तियों
3 टीबीएस: नारियल तेल
खट्टे के लिए आम के टुकड़े
नमक स्वाद अनुसार

प्रक्रिया/बनाने का तरीका


1. कोकोस, नारियल, हरी मिर्च और जीरा को पीस लें। इसे एक तरफ रखें
2. सब्जियां साफ करें
3. मोटी तल के पोत में 2 टीबीएस नारियल तेल गरम करें।
4. सब्जियां जोड़ें और कम लौ में पकाना। पानी न जोड़ें
5. जब यह किया जाता है, हल्दी पाउडर, नमक जोड़ें और अच्छी तरह से मिलाएं।
6. मध्यम से सब्जियों को निकालें और कटा हुआ केले और आम के टुकड़े डालकर दूसरे सब्जियों के साथ कवर करें।
7. जब वाष्प बाहर आता है, तो नारियल का पेस्ट जोड़ें और अच्छी तरह से हल करें। आग से निकालें
8. एवियेल में शेष नारियल के तेल और करी पत्ते मिलाएं।



No comments:

Post a comment