DropDown_menu

Sunday 13 August 2017

Kofta Curry Recipe



Kofta Curry RECIPE In ENGLISH


Ingredients


Time : 55 Minutes

1 tender (grated): Lauki
3-4 serving spoon: Besan
1 tsp: Garlic ginger paste
1 tsp: Aamchoor powder
Salt acc to taste

Onion: 3 medium sized (paste)
3 pureed :Tomatoes
1 tsp :Garam masala
Coriender leaves



Procedure

1.Mix grated lauki, besan, salt, red chilli powder and aamchoor powder.
2. Make small balls and dep fry it in hot oil until golden brown.
3. Keep them aside.
4. In another pan, heat 1tsp oil and put 1 tsp jeera in it. After splitting sound add onion paste and saute it till onion paste is golden brown. Now add tomato puree and ginger garlic paste. Cook for few min and add salt and red chilli powder acc to taste. Add 1 tsp haldi powder. Mix it properly.
5. Add desired amount of water in the paste to make gravy. Bring it to boil, reduce the heat and let it simmer for 5 min.
6. Now put the fried koftas in the gravy and let it cook for another 5 min. 7. Remove from fire and garnish with garam masala and coriander leaves.



Kofta Curry Recipe


Kofta Curry RECIPE In HINDI

सामग्री


समय : 55 मिनट

1 निविदा (grated): लूकी
3-4 सेवारत चम्मच: बेसन
1 चम्मच: लहसुन अदरक का पेस्ट
1 चम्मच: आमचूर पाउडर
स्वाद के लिए नमक ए.सी.

प्याज: 3 मध्यम आकार (पेस्ट)
3 शुद्ध: टमाटर
1 चम्मच: गरम मसाला
कोरिएंडर पत्तियां



प्रक्रिया/बनाने का तरीका


1. मिक्स कढ़ाई लूकी, बेसन, नमक, लाल मिर्च पाउडर और आमचूर पाउडर।
2. छोटी गेंदों को बनाकर सुनहरा भूरा होने तक गर्म तेल में भूनें।
3. उन्हें एक तरफ रखें
4. एक और पैन में, 1 टीटीपी तेल गरम करें और इसमें 1 टीएसपी जीरा डालें। बंटवारे की ध्वनि प्याज पेस्ट के बाद जोड़ें और इसे प्याज पेस्ट तक सुनहरा ब्राउन है। अब टमाटर प्यूरी और अदरक लहसुन पेस्ट जोड़ें। कुछ मिनट के लिए कुक और स्वाद के लिए नमक और लाल मिर्च पाउडर एसीसी जोड़ें। 1 चम्मच हल्दी पाउडर जोड़ें। इसे ठीक से मिलाएं
5. ग्रेवी बनाने के लिए पेस्ट में वांछित पानी जोड़ें। इसे उबाल लें, गर्मी कम करें और इसे 5 मिनट के लिए उबाल लें।
6. अब ग्रेवी में तली हुई कोफ्ते डालिये और इसे 5 मिनट के लिए खाना बनाना चाहिए।
7. गर्म मसाला और धनिया के पत्तों के साथ आग और गार्निश से निकालें।



No comments:

Post a Comment