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Sunday, 13 August 2017

BANJARI GOSHT RECIPE



BANJARI GOSHT RECIPE In ENGLISH


Ingredients


Time : 30 Minutes

Mutton: 600 gm
Yogurt: 150 gm
Onions: 200 gm
Ginger-garlic paste: 80 gm
hole red chillies: 6
Whole garam masala: 50 gm
Red chilli powder: 25 gm
Turmeric: 15 gm
Coriander powder: 20 gm
Coriander seeds: 15 gm
Oil: 150 gm
Salt according to the taste



Procedure

1.First heat the oil and then add few sliced onions to it. Saute it till it turns brown.
2. Add to it ginger-garlic paste, whole gram masala, powder of redchilli, turmeric, coriander powder and salt according to the taste.
3. Then add yogurt followed by adding mutton.
4. Next, add roasted and crushed coriander seeds and leave it to be cooked
5. Once it is cooked, garnish the preparation with pounded coriander seeds and whole red chilllies.



Banjari gosht recipe


BANJARI GOSHT RECIPE In HINDI

सामग्री


समय : 30 मिनट

मटन: 600 ग्राम
दही: 150 ग्राम
प्याज: 200 ग्राम
अदरक-लहसुन का पेस्ट: 80 ग्राम
छेद लाल मिर्च: 6
पूरे गरम मसाला: 50 ग्राम
लाल मिर्च पाउडर: 25 ग्राम
हल्दी: 15 ग्राम
धनिया पाउडर: 20 ग्राम
धनिया बीज: 15 ग्राम
तेल: 150 ग्राम
स्वाद के अनुसार नमक



प्रक्रिया/बनाने का तरीका


1. पहले तेल गरम करें और फिर इसमें कुछ कटा हुआ प्याज जोड़ें। जब तक यह भूरे रंग का नहीं हो जाता है तब तक इसे छिड़कें
2. इसमें अदरक-लहसुन पेस्ट, पूरे ग्राम मसाला, लालचिलि का पाउडर, हल्दी, धनिया पाउडर और नमक का स्वाद जोड़ें।
3. फिर मटटन जोड़कर दही जोड़ें।
4. अगला, भुना हुआ और कुचल धनिया बीज जोड़ें और इसे पकाया जाने के लिए छोड़ दें
5. एक बार पकाया जाता है, तो धनिया को बढ़ाकर धनिया बीज और पूरे लाल चिलली के साथ तैयार कर लें।



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