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Sunday, 13 August 2017

CHICKEN SHORMA RECIPE



CHICKEN SHORMA RECIPE In ENGLISH


Ingredients


Time : 40 Minutes

200 gms :Boneless chicken
2 cups:Chicken stock
1 tsp (paste) :Garlic
1 tsp (paste) : Ginger
1 tsp :Cumin seeds
1 small; finely chopped :Onion
2 tbsp :Maida
1 tbsp :Oil
1 tbsp :Fresh cream
1 tsp :White pepper powdern
Salt as per taste



Procedure

1.Heat butter in a pan and stir fry the chicken pieces till they become tender. Keep it aside.
2. Heat oil in a pan, add cumin seeds.
3. After the splitting sound, add onion and saute it till light pink in colour.
4. Add maida and saute it till it is slightly brown.
5. Add chicken stock and cook till it is thick. Add salt, pepper and garlic paste.
6. Also add the chopped chicken pieces and cook covered till it is done.
7. Stir in fresh cream just before serving.



Chicken shorma recipe


CHICKEN SHORMA RECIPE In HINDI

सामग्री


समय : 40 मिनट

200 ग्राम: बेकार चिकन
2 कप: चिकन स्टॉक
1 चम्मच (पेस्ट): लहसुन
1 चम्मच (पेस्ट): अदरक
1 चम्मच: जीरा बीज
1 छोटे; बारीक कटा हुआ: प्याज
2 बड़े चम्मच: मैदा
1 बड़ा चम्मच: तेल
1 बड़ा चम्मच: ताजा क्रीम
1 चम्मच: सफेद मिर्च पाउडर
स्वाद के अनुसार नमक



प्रक्रिया/बनाने का तरीका


1. एक पैन में मक्खन गरम करें और चिकन के टुकड़ों को भूनें जब तक वे निविदा न हो जाए। इसे एक तरफ रखें
2. एक पैन में तेल गरम करें, जीरा जोड़ें।
3. बंटवारे की आवाज के बाद प्याज को मिलाकर हल्का गुलाबी रंग में मिला लें।
4. मैदा को जोड़ें और इसे थोड़ा सा ब्राउन तक भूनें।
5. चिकन स्टॉक जोड़ें और जब तक यह मोटी नहीं है तब तक पकाना। नमक, काली मिर्च और लहसुन पेस्ट जोड़ें।
6. कटे हुए चिकन के टुकड़े को भी जोड़ें और जब तक यह किया जाता है तब तक पकाना।
7. सेवारत करने से पहले ताज़ा क्रीम में हलचल kare



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